MATERIAALIT

THINK TODAY tuotteet valmistetaan hyödyntämällä eri alojen käyttökelpoinen ylijäämämateriaali uudelleen tuotteistamalla ne uusiin käyttötarkoituksiin.

Kaikki tuotteissamme käytetyt materiaalit ovat laadukkaita, testattuja ja kulutusta hyvin kestäviä. Käytettävät materiaalit ovat usein aina erilaisia, joten myös tuotteiden sävyt, vahvuudet, struktuurit ja kuosit vaihtelevat. Tuotteistamme tulee tätä kautta yksilöllisiä ja esteettisiä käyttötuotteita.

Tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan paikallisesti Suomessa. Näin työllistämme osaavia alansa ammattilaisia kotimaassa sekä takaamme tuotteiden korkean laadun. Olemme luoneet laajan materiaalinhankintaverkoston, jossa materiaalit päätyvät yhteistyöyrityksiltämme meille uudelleen hyödynnettäväksi. Näin vähennämme kaatopaikoille ja jätteenpolttoon päätyvän käyttökelpoisen materiaalin määrää konkreettisesti sekä pidennämme sen elinkaarta, jopa kymmeniä vuosia.

Hyödynnämme valmistuksessa uusimpia teollisia työmenetelmiä ja laitteita sekä koneita. Tuotteisiimme liittyy usein myös erilaisia käsityövaiheita. Myös informatiiviset ja viimeistellyt pakkauksemme valmistetaan kotimaassa. Ohessa tarinaa materiaaleistamme.

KERAAMINEN LAATTA

Tämä materiaali on hyvin monikäyttöinen. Keraaminen laatta varaa niin kylmää kuin kuumaa, minkä vuoksi se on erinomainen materiaali pannunalustaksi, lasinalustaksi sekä jäähdyttimeksi. Materiaali on säänkestävää ja soveltuu myös ulkokäyttöön. Laatalla on luonnonkiven kaltaisia ominaisuuksia. Se on helppo ja vaivaton materiaali pitää puhtaana.

LAMINAATTI

Erittäin kevyt materiaali ja hyvin monikäyttöinen erilaisissa sisustustuotteissa. Erilaiset puukuosit, helppo puhdistettavuus ja monimuotoiset sävyt antavat tuotteille kauniin yksilöllisen leiman. Liima aineisiin sidottu puujauho, yhdistettynä muoviin ei ole helpoimmin maatuvaa materiaalia luonnossa. Sille on siis etsittävä muuta käyttöä.

AKRYYLI

Käytämme tuotteissamme vahvuudeltaan erilaisia muovimateriaaleja. Materiaali toimii hyvin koruissa. Sitä on helppo työstää ja yksilöidä sekä se on erittäin kevyttä. Ja sitä jää myös teollisessatuotannossa merkittävästi yli.

ALUMIINIKOMPOSIITTI

Kova ja kestävä metallipintainen materiaali. Helpon puhdistettavuutensa vuoksi se soveltuu esimerkiksi koirankuppitelineen tasoksi.

MUOVIMATTO

Materiaali taipuu ja kestää hyvin sekä pesua ja kovaa kulutusta. Se tekee siitä erinomaisen materiaalin esimerkiksi koirankuppialustoihin ja laukkuihin sekä avaimenperiin. Sävyt ja kuosit vaihtelevat hillitystä puukuviosta isoihin printteihin ja kirkkaisiin väreihin.

MESSUMATTO

Kierrätämme jo kertaalleen käytetyt, ehjät ja puhtaat messumatot uudelleen käyttöön. Messumatto soveltuu kestävyytensä vuoksi esimerkiksi säilytystuotteiden sekä laukkujen ja kassien materiaaliksi.

TAPETTI

Hyödynnämme kuitutapetteja eri tavoin, kuten lasinalustoissa laminaattiin yhdistettynä. Tapettimallikirjat sekä painovirheelliset ja rikkinäiset rullat saavat näin uuden käyttötarkoituksen.

HEIJASTINYLIJÄÄMÄ

Heijastinten valmistuksessa syntyy aina leikkuujätettä. Paloista on kuitenkin mahdollista valmistaa edelleen uusia heijastimina, mutta rajoitetuin muodoin.

KARTTAMATERIAALI

Sähköisiin karttajärjestelmiin siirryttäessä paperikartat jäivät ylijäämämateriaaliksi vuonna 2013. Kartta arkeista on kuitenkin mahdollista valmistaa uusia tuotteita yhdistämällä siihen eri materiaaleja, näin syntyy matkalaukkutägejä, passisuojuksia, heijastimia ja avaimenperiä sekä sisustustuotteita.

MAINOS-JA MARKKINOINTIMATERIAALI

Materiaalia päätyy kaupan aloilta merkittäviä määriä suoraan poisheitettäväksi lyhyen käyttöiän takia. Me pystymme tuotteistamaan uudelleen mainosbanderollit, roll up-materiaalin, liput, viirit, teltat ym.

TEKSTIILIT 

Kierrätämme huonekalukankaat, verhot ja muun tekstiilimateriaalin lemmikkien leluiksi, säilytystuotteiksi, laukuiksi sekä sisustustyynyiksi. Korkealaatuinen kangasmateriaali on erittäin kestävää.

NAHKA

Käyttämämme nahka on laadukasta autoteollisuuden verhoilumateriaalien ylijäämää, tämä materiaali on kevyttä työstää ja käyttää. Nahasta tuotamme asusteita ja laukkuja sekä yksityiskohtia sisustustuotteisiimme.

PUU

Suomalaisille tuttu materiaali, koska meillä on sitä paljon ja se on ekologista ja helposti hävitettävää.  Se myös rasittaa ympäristöä hyvin vähän, joten me käytämme sitä tuotteissamme. Koivuviiilu, vaneri ja muut puun eri muodot palvelevat tuotekehitystämme ja ovat osa tuotteitamme.